Iseloomustus: Mandrone di Lohsa viinamarjad kasvavad LOHSA veinimõisale kuuluval alal Maremma Toscana piirkonnas, mis on tuntud oma rannikulähedase kliima ja erilise pinnase poolest. Istanduse asend on lõuna-edelasuunaline, mis tagab viinapuudele maksimaalse päikesevalguse ja soojuse saamise päeva jooksul. See on Vahemere iseloomu arenguks kriitilise tähtsusega. Tegemist on nõlvade piirkonnaga, mille pinnases on väga rikkalikult kive, mis koosnevad peamiselt merglist ja liivakivist. Selline kivine ja mineraaliderohke pinnas on tüüpiline Maremma rannikualadele ja soodustab viinapuude sügavat juurdumist ning annab veinile struktuuri.

Mandrone di Lohsa on punavein, mis ühendab endas võimsuse ja elegantsi. Oma olemuselt pehme, ent samas kindla struktuuriga. Just need valitud sordid annavad Mandrone'le selle selgelt päikesest laetud ja vürtsika karakteri, mis muudab veini tõeliselt ainulaadseks ja kergesti äratuntavaks.

Aroom: Aroomis on tunda intensiivset ja värsket musta kirssi ja punaseid marju. Lisaks avalduvad noodid kibekirsist (marasca), on tunda ka õrnu vürtsikaid-lillelisi noote ning kerget balsamicot ja vürtsi, nagu tüümian ja vanill. Leida võib apelsinikoore ja mineraalsuse vihjeid.

Maitse:
Maitse on keskmise kehandiga (medium body), värske, mahlane (juicy) ja suud kattev. Tanniinid on hästi integreeritud, peened ja kreemjad, tagades meeldiva ja kauakestva järelmaitse. Maitsest tunda punaseid marju ja kirssi, millele lisandub maasika ja mandli nüansse.

Serveerimissoovitus: Sobib suurepäraselt erinevate pastaroogadega (eriti lihakastmega). Ideaalne kaaslane grillitud liha (sealhulgas veiseliha tagli nobili), hautatud punase liha ja kuivatatud salaami (salumi) kõrvale. Vein sobib hästi ka keskmiselt laagerdunud juustudega (näiteks pecorino).

Poliziano Lohsa Morellino di Scansano 75cl

12,90 €
17,20 € / l
Päritolumaa: Itaalia
Piirkond: Maremma Toscana.
Klassifikatsioon: DOCG
Viinamarjasordid: 85% Sangiovese (kohaliku nimega Morellino), 15% Ciliegiolo Alkoholisisaldus: 13,5% vol
Serveerimistemperatuur: 16–18 °C või 18–20 °C.
Arengupotentsiaal: Veini arengupotentsiaal on umbes 5 aastat.
Lisa ostukorvi