Aroomid: Sangiovesele omaselt usaldusväärselt esindatud eksimatu punane amarena-kirss ja ploom, mis on mahlane ja ahvatlev. Aromaatset profiili täiendavad ja rikastavad tertisaarsed noodid (nt Vahemere taimestik ja must pipar).
Maitse: on struktureeritud ja vastupidav. Maitses korduvad Sangiovese aroomid (punane amarena, ploom). Vein on intensiivsete aroomidega. Vein laagerdub umbes 14–16 kuud puidus (kaks kolmandikku Prantsuse tamme barrique-vaatides ja tonneaux'des ning kolmandik suurtes tünnides).
Serveerimistemperatuur: Ideaalne temperatuur Vino Nobile'i nautimiseks on 16–18 °C. Kuigi vana aastakäigu puhul soovitatakse isegi 18–20 °C, aitab kergelt madalam temperatuur esile tuua veini värskuse ja puuviljasuse.
Nautimine: Arvestades veini struktuuri ja laagerdumispotentsiaali, on soovitatav pudel dekanteerida või avada vähemalt üks kuni kaks tundi enne nautimist. See laseb veinil hingata ning vabastab kõik Sangiovese tüüpilised aroomid.
Toidu sobitamine: Vino Nobile on klassikaline Toscana gastronoomiline vein, mis sobib eriti hästi rikkalike ja tugevamaitseliste roogadega.
Lihatoidud: Florentiini biifsteek, grillitud ja röstitud punane liha, ulukiliha, sealhulgas metssea hautis (cinghiale in umido) või pardipraad.
Pastaroad: Pastad rikkaliku liharaguu'ga, näiteks pappardelle al ragù või metssea raguu, ning seenega (porcini) või trühvliga risotod.
Juustud: Tugevalt laagerdunud kõvad juustud, nagu Parmigiano Reggiano või Pecorino Toscano (eriti Pienza Pecorino).
Vino Nobile di Montepulciano
23,90 €
Päritolumaa: Itaalia
Piirkond: Toscana (Montepulciano) Klassifikatsioon: Vino Nobile di Montepulciano - DOCG
Viinamarjasort: 90–95% Sangiovese (Montepulcianos nimetatakse Prugnolo Gentile) ja 10–5% muid viinamarju.
Aasta: 2022
Alkoholisisaldus: 14,5% vol
Arengupotentsiaal: 10–15 aastat.
Piirkond: Toscana (Montepulciano) Klassifikatsioon: Vino Nobile di Montepulciano - DOCG
Viinamarjasort: 90–95% Sangiovese (Montepulcianos nimetatakse Prugnolo Gentile) ja 10–5% muid viinamarju.
Aasta: 2022
Alkoholisisaldus: 14,5% vol
Arengupotentsiaal: 10–15 aastat.