Xavier Vignon Ventoux Rouge 75cl

Läbi müüdud
11,90 €
15,87 € / l
Päritolumaa: Prantsusmaa Piirkond: AOC Ventoux ehk Vanasti Côtes‑du‑Ventoux, paikneb Ventoux mäe jalamil ja Vaucluse Alpide jalamal Lõuna‑Rhône’i piirkonnas. Viinamarjasordid: Enamjaolt Grenache (ligikaudu 60 %), Syrah (ca 40 %) ning Mourvèdre lisanditena, mis annavad struktuuri ja elegantsi. Alkoholisisaldus: Ligikaudu 14 % vol Iseloomustus: Ventoux Rouge on elegantne ja terroir-rikas vein, mis peegeldab Ventoux piirkonna unikaalset maastikku – punakas savi, lubjarikaste muldade ja lõuna-mediterranea klimaadi kooslus loob harmoonilise, sametine struktuuriga punaveini. Grenache’i viljakus ja Syrah’i elegants tagavad tasakaalustatud ning kompleksse tulemuse. Aroom: Vein näeb välja sügava rubiinpunase tooniga, mille servadel kumavad pronksised helgid. Aroomis on selgelt tajutavad küpsed mustad ja punased marjad — vaarikas, ploom ja mustsõstar — mida täiendavad Provence’i ürdiste, garrigue, lakritsi ja vürtside (rosmariin, tüümian, pipar) nüansid. Ka lillelisus (violetsus) ja mentoolne värskus lisavad kenasti kontsentratsiooni ja sügavust. Maitse: Suus on vein tihe ja mahlane, ent siiski värske struktuuriga. Tanniinid on pehmelt liibuvad ja hästi integreeritud, happesus annab elavust. Maitses korduvad mustad marjad koos garrigue ja vürtsise nüansiga, viimistlus on keskmise pikkusega, kuiv ja mineraalne. Mõne maitsja hinnangul võib tunda ka kuivatatud kirsse, mõru-maasikaid ja pehmet maapinnalist mineraalsust. Serveerimissoovitus: Serveeri temperatuuril 16–18 °C, dekanteerimine ca 45–60 minutit enne serveerimist aitab veinil avaneda ja subtilselt pehmendada tanniine. Sobib suurepäraselt grillitud veiseliha, roogitud sealiha, ulukiliha, paprika- ja vürtsikate hautiste või Provence stiilis lambaprae kõrvale. Arengupotentsiaal: Vein on juba hetkel isukalt nauditav, ent areneb veel elegantselt järgmise 5–7 aasta jooksul, eriti kõrgema kõrgusega parcelite terroiri nüansside rollid saavad rõhutatumaks.
Läbi müüdud