Lõhe tartar avokaado ja laimiga

·  200 g värsket lõhet (varem sügavkülmutatud ohutuse tagamiseks)

·  1 küps avokaado

·  1 laim

·  Idud (valikuline, serveerimiseks)

·  Purustatud pähklid (nt mandlid või kreeka pähklid)

·  Extra virgin oliiviõli

·  Sool ja pipar maitse järgi

·  Värsked ürdid (nt piparmünt või koriander)

·  Giuseppe Giusti valge palsamiäädikas

VALMISTA LÕHE

Haki lõhe peeneks terava noaga. Maitsesta see extra virgin oliiviõliga, poole laimi mahlaga, soola ja pipraga. Sega ettevaatlikult ja lase segul umbes 10 minutit külmkapis maitsestuda.

VALMISTA AVOKAADO

Koori ja viiluta avokaado õhukeselt. Et vältida tumenemist, pintselda viilud kergelt laimimahlaga.

PANE ROOG KOKKU

Kasuta ümmargust vormi või metallist rõngaslõikurit, et vormida lõhetartar taldrikule.
Aseta avokaadoviilud ühtlaselt lõhekihi peale. Keskele pane laimiviil ja kaunista paari lõhekuubiku ning idudega.

VIIMISTLE JA SERVEERI

Puista peale purustatud pähkleid ja lisa mõned piparmündi- või koriandrilehed värskuse andmiseks. Lõpetuseks nirista peale Giusti valget palsamiäädikat, mis toob esile kõigi koostisosade maitsed, lisades roale õrna magus-hapuka tasakaalu.

Serveeri koheselt!